Hoeveel verdient een Influencer?

Hoeveel verdient een influencer wanneer hij of zij een foto plaatst? Hoeveel verdienen influencers en wat hebben zij hiervoor moeten doen? 

 

 

Hoe word je social influencer?

Hoe lekker is het als je heel de wereld rond kan reizen, gratis kleding kan ontvangen en af en toe wat mooie foto’s maken en je je krijgt een topsalaris voor terug! Geld verdienen als influencer is tegenwoordig de droombaan van veel meisje. Noor de Groot, oftewel Queen of Jet Lags, heeft 700.000 volgers op Instagram en kan van één foto een paar maanden leven. Een droombaan maar ook erg hard werken!!

De kwaliteit van je volgers is heel belangrijk. Heb je veel volgers uit het buitenland dan kan dit ook averechts werken voor samenwerkingen. Zo wilt een Nederlands merk graag iemand met veel Nederlandse volgers van een bepaalde leeftijd. Ook kan het voorkomen dat je bij verschillende bedragen krijgt. Vraag dus nooit één tarief. 

 

Instagram Algoritme.

 

Toen Instagram net populair was kon je nog met je account non-stop mensen volgen en foto’s liken. Hierdoor hebben veel bekende Instagrammers hun bekendheid snel gekregen. Hier kwam verandering in toen Instagram met een algoritme ging werken. Voorheen zagen al je volgers nog je foto’s maar nu is dat zeker niet meer het geval. Alles hangt af van hoe actief jij bent, en met wie je het meeste contact hebt. Ook moet je zelf regelmatig posten en stories plaatsen. Dus je kan wel 20.000 volgers hebben maar als jij niet actief bent op Instagram zullen ook minder mensen een gesponserde post zien waardoor je minder aantrekkelijk zal worden voor nieuwe samenwerkingen. 

 

Volgers kopen?

 

Veel beginnende influencers komen in de verleiding om volgers te kopen. Ze denken dat als merken zien dat ze zoveel volgers hebben ook een dik bedrag ervoor krijgen. Zo werkt het niet. Ook wij kijken naar oude foto’s en hoeveel reacties je uit nederland hebt gekregen. Past je stijl bij ons merk? Komen je volgers ook uit Nederland. Soms zien we ook dat beginnende influencers maar 1 of 2 foto’s in hun feed hebben staan. Dit is ook zeker niet aantrekkelijk voor merken en bedrijven. 

 

Content creëren – Foto’s maken voor Instagram. 

 

Sinds de wereld van Influencers en Youtube zo gegroeid is zien we vaak dezelfde foto’s. Het lijkt wel of alle influencers dezelfde foto’s maken. Zo heb je de donut, of de ik lach hard maar ik kijk niet in de camera foto. En natuurlijk de lazy Sunday breakfast foto waarbij een Instagrammer helemaal opgedoft en vol in de make-up net wakker is en op bed een croissantje eet.  Je komt er nu niet meer mee weg. Zo zagen we dit jaar ook de beroemde Ikea en supermarkt foto’s. Het lijkt wel of alle Instagrammers één boek lezen en al deze foto’s maken. En anders zien ze het wel bij elkaar. Probeer uniek te blijven en niet alleen maar de perfecte foto’s te willen maken. Het is mooi als je content bij elkaar past maar laat je volgers nog wel zien wie jij bent. Plaats ook eens die foto waarop je echt lacht en niet weet dat deze gemaakt is. Op deze manier leren je volgers je veel meer kennen en krijg je ook veel meer interactie.  

 

  • Maak gebruik van bekendere platformen
  • Verwacht niet dat je meteen succes hebt
  • Maak content over wat jou interesseert

 

Bovendien zul je, als jij iets doet wat je zelf interessant vindt, veel meer plezier hebben in wat je doet. Dit maakt dat jij het leuk vindt om content te maken, en het dus helemaal niet als werken zal zien. Als je dan succes hebt, dan heb je dus eigenlijk van je hobby je beroep gemaakt. Als je echter iets doet wat je totaal niet ligt, dan zul je elke dag met tegenzin je content maken.

 

 

Wat verdien je als influencer?

 

Hoe verdien je geld als social influencer?  Heel simpel gezegd gaat het om het volgende: jouw fans zijn een potentiële markt voor producten, en door je publiek te beïnvloeden door middel van reclame kun je hier geld aan verdienen. Bedrijven betalen deze social influencers om hun producten te laten zien, te noemen of te gebruiken. Sommige sponsoren zullen je een vast bedrag geven, bij anderen is het daadwerkelijk afhankelijk van het effect (hoeveel van je volgers ook daadwerkelijk iets kopen).

 

Er is geen exact loon dat een influencer kan verdienen. Hun inkomen hangt af van heel wat factoren, zoals bijvoorbeeld het aantal volgers dat ze hebben.  Een influencer met 100.000 volgers op Instagram zo tussen de 2.000 en 2.500 euro per post kunnen vragen, terwijl dat bedrag voor celebrities met vier tot twintig miljoen volgers wel kan oplopen tot 15.000 euro per post. Pér post!  

 

Zoals eerder al gezegd, hebben social influencers een bepaalde invloed op hun fans of volgers, en die invloed maakt dat ze hun publiek makkelijk kunnen overtuigen dat een bepaald product of een bepaalde dienst de moeite waard is. Dat dat voor sponsoren en adverteerders erg aantrekkelijk is, dat zal ik je niet hoeven uitleggen. In het begin zul je zelf nog op zoek moeten naar deze sponsoren, maar als je eenmaal groot genoeg bent, zullen bedrijven jou uit zichzelf gaan benaderen. Influencers moeten zichzelf steeds weer bewijzen. Daarom zie je ook dat de grotere influencers hun fulltime werk hebben gemaakt van het influencer zijn. Alleen dan kun je echt geld verdienen als infleuncer. Wanneer je serieus bent over het geld verdienen als influencer, zul je de handen uit de mouwen moeten steken.

 

Youtube - Hoeveel verdient een influencer? -

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0